marți, 21 ianuarie 2014

MANCARE DE PUI CU MASLINE


Ingrediente: 1 piept de pui
                  200 g ciuperci
                  100 g masline
                  1 ceapa
                  2 catei de usturoi
                  150 ml suc de rosii
                  1/2 pahar vin
                  2 linguri ulei
                  sare
Mod de preparare:
  1. Se spala si se pune la fiert carnea de pui, presarata cu un praf de sare. Dupa ce a fiert se taie in bucatele potrivite. Supa de la pui se pastreaza.
  2. Maslinele se pun la fiert si se tin doar cateva minute sa dea un clocot, apoi se strecoara si se taie felii.
  3. Ciupercile se spala, se taie felii si se pun la fiert cu sare. Se lasa 20 de minute pe foc din momentul fierberii. Apoi se strecoara. Se opreste putina zeama, cam 1/4 de pahar.
  4. Ceapa se taie jullien si se pune la calit in uleiul incins impreuna cu cei doi catei de usturoi zdrobiti. Se tin 1 minut, timp in care se amesteca, cand se inmoaie putin se adauga bucatile de pui si se mai lasa 2 minute pe foc sa se patrunda putin cu ceapa.
     
  5. Se stinge apoi cu 1/2 pahar de zeama de la pui si zeama de la ciuperci. Se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga sucul de rosii. Cand sosul incepe sa scada, se adauga vinul si se potriveste gustul de sare. Se adauga spre final ciupercile si maslinele, se mai tin pe foc maxim 5 minute, cat sa se intrepatrunda gusturile.

Se serveste calda. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu