luni, 13 ianuarie 2014

SPAGHETE CU TON SI SOS DE ROSII


Ingrediente: 1 pachet (300 g) spaghete
                  1 conserva de ton in ulei
                  250 ml suc de rosii
                  1 ceapa
                  2 linguri ulei
                  1 foaie de dafin
                  busuioc
                  oregano
                  sare
                  piper
Mod de preparare:
  1. Se pune la fiert 3 l de apa intr-o oala incapatoare pentru spaghete.
  2. Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in uleiul incins presarata cu un praf de sare.
  3. Cand ceapa devine sticloasa, se stinge cu jumatate de pahar de apa si se adauga sucul de rosii si condimentele: foaia de dafin si cateva fire de oregano si busuioc. Se lasa sosul sa dea cateva clocote.
  4. In momentul cand sosul este aproape gata se adauga tonul scurs de ulei si se amesteca. Se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa sa dea un clocot, apoi se opreste focul.
  5. Cand apa clocoteste se adauga spaghetele si se fierb conform timpului inscris pe ambalaj. Se scurg bine de apa si se adauga peste sos.

Sunt foarte delicoase calde. Iustinei ii plac foarte mult.
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu