luni, 20 ianuarie 2014

MAMALIGUTA CU BRANZA, KAISER SI OCHI


Ingrediente: 250 ml apa
                 100 g malai
                 25 g unt
                 150 g kaiser
                 100 g branza de burduf
                 3 oua
                 sare
                 piper
Mod de preparare:
  1. Se pune apa la fiert cu sare. In momentul cand incepe sa fiarba se adauga faina de malai in ploaie si se amesteca energic. Se adauga faina pana mamaliga incepe sa se desprinda usor de pe peretii vasului. Se fierbe cam 15 minute. Mamaliga trebuie sa fie usor molcuta. La final se adauga untul si se amesteca. Mamaliguta a facut-o sotul meu asa ca nu-mi asum laudele :) 
  2. Kaiserul se taie fasii subtiri si se pune la calit. Se lasa pana se rumeneste putin.
  3. Ouale se fac ochiuri.
  4. Daca doriti putin design in farfurie. Ungeti un pahar cu unt si puneti un strat de mamaliguta, unul de branza si acoperiti cu mamaliguta. Presati bine cu o lingura. Cu ajutorul unui cutit cu lama subtire desprindeti mamaliguta de pe marginea paharului. Rasturnati mamaliguta pe un pat de kaiser, iar deasupra asezati oul ochi presarat cu sare si piper.

Un adevarat deliciu romanesc!!! Yamy mami!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu