Ingrediente: 3 lipii
300 g piept/pulpe de pui
2 cartofi
200 g varza
cateva fire marar
1/2 lingurita zeama de lamaie
1 castravete murat
ketchup picant
sos: 4 linguri smantana
2 linguri iaurt
2 catei de usturoi
1 lingurita ulei
sare
condimente pentru grill
Mod de preparare:
- Sosul se prepara primul pentru a avea timp sa stea cel putin o ora la rece: se amesteca smantana cu iartul, se adauga usturoiul dat pe razatoarea mica si o lingurita de ulei. Se omogenizeaza bine sosul si se adauga sare dupa gust. Se acopera sosul si se da minim o ora la rece.
- Carnea de pui se spala si se pune la fiert presarata cu un praf de sare. Dupa ce a fiert se scoate si se taie felii, se presara cu sare si condimente pentru grill.
- Se pune la incins intr-o tigaie o lingura de ulei si se prajeste carnea pe ambele parti, se tine cam 2 minute pe fiecare parte. Se scoate pe un servet absorbant, apoi se taie fasii.
- Cartofii se curata, se taie pai si se prajesc in baie de ulei.
- Varza se taie fideluta se presara cu sare, cateva fire de marar si se stropeste cu zeama de lamaie.
- Se aseaza pe lipii fasiile de pui si cartofii prajiti si se pun la incalzit cateva minute in tigaie, sau cateva secunde la cuptorul cu microunde. Se adauga apoi varza, felii subtiri de castraveti murati si se asezoneaza cu ketchup si sos. Se impatureste lipia si se infasoara in folie de aluminiu.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu