Ingrediente: 4 vinete
1 ceapa
maioneza: 1 galbenus crud
1 galbenus fiert
200 ml ulei
1 lingurita mustar
zeama de la 1/2 lamaie
sare
Mod de preparare:
- Vinetele se coc pe flacara si se decojesc cat sunt inca fierbinti. Daca se racoresc prea mult se innegresc. Se lasa la scurs apoi vinetele presarate cu sare, pe un fund putin inclinat.
- Ceapa se toaca marunt.
- Se amesteca bine galbenusurile de ou, sa nu fie cocoloase. Se incorporeaza cate putin ulei, turnand la inceput aproximativ o lingura, apoi mai mult. Pe parcurs ce se incorporeaza uleiul se toarna si cate putina zeama de lamaie. La final se adauga mustarul, sare si se mai adauga zeama de lamaie daca este cazul.
- Vinetele scurse bine se pun intr-un bol si se freaca cu un mixer pana devin ca o pasta. Nu se paseaza vinetele cu blenderul deoarece semintele sunt amare si vor strica gustul salatei daca se zdrobesc. Se adauga ceapa si 3-4 linguri de maioneza si se potriveste gustul de sare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu