luni, 13 ianuarie 2014

PRAJITURA CU CREMA FINA DE BRANZA


Ingrediente: blat: 8 oua
                         8 linguri zahar
                         2 linguri ulei
                         6 linguri apa minerala
                         9 linguri faina
                         1 praf de copt
                         1 esenta de vanilie
                         1/2 esenta de migdale
                         1 praf de sare
                         3 ml colorant rosu
                  crema: 1 pachet de unt
                            150 g zahar pudra
                            150 g branza proaspata de vaci
                            2 linguri de smantana
                            1 esenta de vanilie
                            1 lingurita cacao
                  sirop: 100 g zahar
                           50 g suc de portocale
                           50 g apa
                           30 ml sirop de vanilie
                  2 mandarine
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Blaturile: Ouale se separa.
  3. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
  4. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o compozitie albicioasa. Se adauga uleiul si apa minerala, apoi se toarna in ploaie faina si praful de copt. Se adauga jumatate din cantitatea de albusuri si se amesteca, apoi restul de albusuri si se omogenizeaza bine compozitia. 
  5. Din compozitia de pandispan luam o treime, care va fi blatul de mijloc. Adaugam in compozitie esenta de migdale si o turnam intr-o tava de chec, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
  6. In restul compozitiei adaugam esenta de vanilie si colorantul alimentar rosu. Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna in alta tava de chec, unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
  7. Se dau tavile la cuptor la foc mediu circa 20 de minute (blatul alb) si 35 de minute (blatul roz). Se verifica coacerea blatului intepandu-l cu o scobitoare, daca iese curata blatul este copt.
  8. Dupa ce s-au copt se tin acoperite cu un prosop pana se racoresc.
  9. Crema: Untul trebuie sa fie moale, dar nu topit. Se freaca untul spuma, se adauga 100 g zahar pudra si se amesteca pana devine o crema fina.
    Se ia 2 linguri din crema de unt, se adauga cacaoa si se amesteca. Aceasta se va folosi la ornarea prajiturii.
  10. Branza de vaci se sfarama cu o furculita. Se adauga smantana, restul de zahar si esenta de vanilie si se freaca pana devine o compozitie cremoasa si fina.
    Se adauga crema de unt cu zahar si se amesteca bine.
  11. Sirop: Se pune intr-o cratita la topit zaharul. Cand capata o culoare aurie se adauga apa si sucul de portocale si se lasa pe foc pana se topeste tot caramelul. Spre final se adauga siropul de vanilie si se amesteca.
  12. Asamblarea: Blaturilor li se taie capacelele pentru a le nivela si ca sa traga mai repede siropul, iar blatul roz se taie in doua.
  13. Se aseaza primul blat roz, se insiropeaza, se intinde jumatate din crema, se aseaza apoi blatul alb si se insiropeaza.
    Se intinde restul de crema, iar deasupra se aseaza al doilea blat roz si se insiropeaza.
  14. Prajitura se orneaza cu felii de mandarine, si crema de unt cu cacao. Mandarinele se potrivesc foarte bine cu crema de branza. Prajitura se tine la rece.



Chiar va recomand sa incercati aceasta prajitura...este fffoarte usoara si delicioasa! Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu