Ingrediente: 1 piept de pui
2 morcovi
1 radacina patrunjel
1 radacina pastarnac
2 cepe
1 ardei kapia
2 linguri orez (optional - eu una nu pun)
1 legatura patrunjel verde
2 galbenusuri
300 g smantana 12%
1 lamaie
sare
piper
Mod de preparare:
- Pieptul de pui se spala bine si se pune cu 3 l de apa si un praf de sare la fiert. Se ia spuma de cate ori este cazul.
- Legumele se curata si se spala bine. Apoi se taie cubulete.
- Cand pieptul de pui aproape a fiert, se scoate si se taie bucatele. Zeama se strecoara si se pune din nou pe foc adaugand puiul si radacinoasele: morcovii, pastarnacul si patrunjelul si se lasa sa dea un clocot, dupa care se adauga ceapa impreuna cu ardeii.
- Se adauga orezul spalat si scurs. Se lasa sa fiarba la foc mic.
- Galbenusurile se freaca cu un praf de sare, se adauga smantana si se omogenizeaza compozitia. Se adauga treptat cate un polonic din supa fierbinte si se amesteca, pana ajunge maia la temperatura supei, apoi se rastoana in oala.
- Se potriveste gustul de sare si piper. Se mai lasa supa sa dea cateva clocote amestecand din cand in cand sa nu se aleaga smantana.
- Cand e gata se ia oala de pe foc, se adauga zeama de la o lamaie, se amesteca si se presara deasupra patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu