Ingrediente: 1 pachet foi de placinta
5 oua
8 linguri zahar
1 l iaurt 2,8%
1 esenta de vanilie
stafide
prune
zahar vanilat
sos de capsuni
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Stafidele se pun la inmuiat in alcool, orice aveti prin casa coniac, sampanie ramasa de la revelion :)
- Prunele se taie felii. Puteti pune orice fruct preferati.
- Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza compozitia.
- Se unge o tava cu unt si se intinde bine o foaie de hartie de copt.
- Se aseaza cate 2 foi de placinta, se toarna cateva linguri din compozitia cu iaurt, se aseaza deasupra alte 2 foi si se continua procedeul pana terminam foile. Intre foi vom aseaza alternativ stafidele si fructele. Ultimul strat de foi se unge cu putin compozitie.
- Se da tava la cuptor si se lasa la foc mediu, circa 45 de minute.
- Cand se scoate placinta de la cuptor se presara deasupra zahar vanilat si se serveste cu sos sau sirop de capsuni, se potrivesc bine.
Este o placinta foarte simpla, dar si foarte delicioasa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu