luni, 20 ianuarie 2014

PLACINTA CU IAURT SI FRUCTE


Ingrediente: 1 pachet foi de placinta
                  5 oua
                  8 linguri zahar
                  1 l iaurt 2,8%
                  1 esenta de vanilie
                  stafide
                  prune
                  zahar vanilat
                  sos de capsuni
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Stafidele se pun la inmuiat in alcool, orice aveti prin casa coniac, sampanie ramasa de la revelion :)
  3. Prunele se taie felii. Puteti pune orice fruct preferati.
  4. Ouale se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se dizolva zaharul. Se adauga iaurtul si esenta de vanilie si se omogenizeaza compozitia.
  5. Se unge o tava cu unt si se intinde bine o foaie de hartie de copt.
  6. Se aseaza cate 2 foi de placinta, se toarna cateva linguri din compozitia cu iaurt, se aseaza deasupra alte 2 foi si se continua procedeul pana terminam foile. Intre foi vom aseaza alternativ stafidele si fructele. Ultimul strat de foi se unge cu putin compozitie.

  7. Se da tava la cuptor si se lasa la foc mediu, circa 45 de minute.
  8. Cand se scoate placinta de la cuptor se presara deasupra zahar vanilat si se serveste cu sos sau sirop de capsuni, se potrivesc bine.

Este o placinta foarte simpla, dar si foarte delicioasa!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu