vineri, 10 ianuarie 2014

PRAJITURA CU CREMA DE ZAHAR ARS


Ingrediente: 1 cana de zahar
                  3 mere
                  4 felii de ananas
                  crema: 5 oua
                             5 linguri zahar
                             500 ml lapte caldut
                             1 lingura praf de budinca de vanilie
                             1 esenta de vanilie
                 pandispan: 4 oua
                                  4 linguri zahar
                                  1 lingura de ulei
                                  3 linguri apa minerala
                                  5 linguri faina
                                  1 esenta vanilie
                1 praf de sare
                3 linguri praf de frisca
                125 ml lapte
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Se pune la topit o cana de zahar cu 50 ml apa intr-o oala rotunda incapatoare. Se lasa zaharul pana caramelul este complet lichid si are o culoare aurie, nu se lasa mai mult deoarece va deveni foarte amar.
  3. Se intinde caramelul se peretii vasului si se lasa sa se racoreasca putin.
  4. Se curata merele si se taie felii, iar feliile de ananas se taie in doua. Se aseaza feliile de fructe peste caramel.
  5. Se da oala la cuptor la foc mediu circa 20 de minute, pana se inmoaie fructele.
  6. Se pregateste crema de zahar: ouale se bat spuma impreuna cu un praf de sare, se adauga zaharul, apoi laptele caldut, praful de budinca si esenta de vanilie.
  7. Se toarna crema peste fructe si se da din nou la cuptor pentru 30 de minute sau pana se leaga bine.
  8. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. 
  9. Galbenusurile se bat impreuna cu zaharul pana devin o compozitie albicioasa. Se adauga o lingura de ulei, apa minerala si esenta de vanilie. Faina se toarna in ploaie si se amesteca incet cu o lingura, la final se adauga albusurile batute spuma.
  10. Compozitia se toarna peste crema si se da din nou la cuptor pentru inca 30 de minute. Se verifica coacere blatului cu scobitoarea.
  11. Cand este copt pandispanul, se scoate oala din cuptor si se lasa acoperita cu un prosop pana se racoreste. Se rastoarna apoi pe un platou, dar nu se scoate inca oala. Se da pentru 3 ore la rece, abia apoi se poate ridica oala.
  12. Prajitura se orneaza cu frisca si firicele de caramel.

Va dorim pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu