Ingrediente: 10 cartofi
5 carnati cabanos
50 g slanina afumata
2 cepe
2 linguri ulei
1 lingurita boia de ardei dulce
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare:
- Cartofii se curata si se taie cubulete. Carnatii cabanos se taie de 2 cm lungime. Slanina se taie fasii subtiri. Ceapa se toaca marunt.
- Se pune uleiul la incins impreuna cu bucatile de slanina. Se adauga ceapa si se lasa pana se patrunde putin. Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se adauga boiaua de ardei dulce si se amesteca energic de 2-3 ori si se adauga carnatii. Se amesteca 1 minut si se stinge cu o cana de apa fierbinte.
- Se adauga cartofii si se completeaza cu apa pana la nivelul cartofilor, se adauga sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba acoperiti 20 de minute.
- Sosul se poate ingrosa cu doua linguri de faina dizolvata in zeama de la cartofi.
- Cand se ia mancarea de pe foc se presara patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu