Ingrediente: 1 ceapa
1 vanata
200 g fasole verde congelata
200 ml suc de rosii
1 foaie de dafin
cateva fire busuioc
4 linguri ulei
sare
piper
Mod de preparare:
- Vanata se curata, se taie cubulete si se pune intr-o strecuratoare presarata cu sare sa lase apa. Apoi cubuletele se pun la calit intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Se amesteca din cand in cand. Vinetele se tin pe foc putin, cat sa se patrunda, nu trebuie sa se prajeasca.
- Pastaile de fasolea verde se pun la fiert in apa cu sare, dupa ce au fiert se scot intr-o strecuratoare.
- Ceapa se taie julien si se pune la calit in 2 linguri de ulei incins. Se scutura tigaia de vreo doua ori. Nu se lasa mai mult de 1 minut si se stinge cu o jumatate de pahar cu apa. Se lasa sa dea un clocot si se adauga sucul de rosii, o foaie de dafin si cateva fire de busuioc. Se adauga in sos cubuletele de vinete si pastaile de fasole verde. Se potriveste gustul de sare si piper.
- Se lasa sa mai dea vreo doua clocote cat sa se intrepatrunda gusturile, amestecand din cand in cand.
- Se poate servi alaturi de paste sau friptura la gratar. Mie una imi place si asa simplu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu