Ingrediente: 6 cartofi
2 morcovi
1 radacina pastarnac
1 radacina patrunjel
1/4 radacina telina
2 cepe
1 ardei gras rosu
200 g kaiser
4 linguri suc de rosii
3 l apa
1 l bors
3 linguri ulei
sare
piper
1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
- Kaiserul se taie fasii subtiri si se pune la fript intr-o tigaie. Se lasa pana se rumeneste putin.
- Legumele se curata, se spala bine si se toaca cubulete mai maricele.
- Intr-o oala incapatoare se pune la calit in ulei incins ceapa tocata marunt. Se scutura oala de cateva ori, dupa 1 minut se adauga restul legumelor taiate cubulete. Se lasa 5 minute pana se patrund cartofii, amestecand din cand in cand.
- Se stinge cu 2 cani de apa, se amesteca si se mai lasa 5 minute sa dea un clocot.
- Se toarna 2,5 l de apa. Se adauga kaiserul, sucul de rosii si borsul fiert si strecurat. Se mai lasa ciorba pe foc sa mai dea cateva clocote.
- Cand au fiert legumele se ia oala de pe foc si se presara patrunjelul verde tocat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu