luni, 13 ianuarie 2014

CIORBA TARANEASCA DE CARTOFI CU KAISER


Ingrediente: 6 cartofi
                 2 morcovi
                 1 radacina pastarnac
                 1 radacina patrunjel
                 1/4 radacina telina
                 2 cepe
                 1 ardei gras rosu
                 200 g kaiser
                 4 linguri suc de rosii
                 3 l apa
                 1 l bors
                 3 linguri ulei
                 sare
                 piper
                 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
  1. Kaiserul se taie fasii subtiri si se pune la fript intr-o tigaie. Se lasa pana se rumeneste putin.
  2. Legumele se curata, se spala bine si se toaca cubulete mai maricele.
  3. Intr-o oala incapatoare se pune la calit in ulei incins ceapa tocata marunt. Se scutura oala de cateva ori, dupa 1 minut se adauga restul legumelor taiate cubulete. Se lasa 5 minute pana se patrund cartofii, amestecand din cand in cand.
  4. Se stinge cu 2 cani de apa, se amesteca si se mai lasa 5 minute sa dea un clocot.
  5. Se toarna 2,5 l de apa. Se adauga kaiserul, sucul de rosii si borsul fiert si strecurat. Se mai lasa ciorba pe foc sa mai dea cateva clocote.
  6. Cand au fiert legumele se ia oala de pe foc si se presara patrunjelul verde tocat.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu