Ingrediente: aluat: 550 g faina
25 g drojdie
25 g zahar
200 ml lapte
100 ml apa calduta
50 ml ulei
5 galbenusuri
coaja rasa de lamaie
coaja rasa de portocala
sare
crema: 200 g unt
150 g zahar
50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
2 lingurite cacao
4 lingurite nuca macinata
sirop: 100 ml lapte
150 g zahar
2 esente de vanilie
Mod de preparare:
- Drojdia se sfarama intr-un bol, se adauga o lingura de faina, zaharul si laptele caldut se amesteca bine sa se dizolve drojdia si se lasa la dospit 10-15 minute sau pana cand aproape da sa dea pe dinafara :)
- Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si drojdia dospita si se framanta. Se framanta un aluat elastic, moale si fin. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 1 ora la loc cald.
- Untul trebuie sa fie putin moale, daca nu l-ati scos de cu seara din frigider puteti sa-l puneti cateva secunde in cuptorul cu microunde doar cat sa se inmoaie, nu sa se topeasca.
- Se amesteca untul cu zaharul, nu e nevoie sa se topeasca zaharul.
- Se imparte crema de unt in 3 boluri, pe unul il vom lasa asa. Intr-un bol se adauga 1 lingurita de cacao si se amesteca. Iar in al treilea bol se adauga o lingurita de cacao si 4 lingurite de nuca macinata si se amesteca.
- Se unge o tava cu unt si se intinde bine hartie de copt.
- Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 3 parti egale si se intind uniform in foaie dreptunghiulara, groasa de circa 0,5 cm.
- Se intinde crema de unt pe fiecare foaie, apoi se ruleaza foaia si se taie bucatele de circa 4 cm lungime.
- Se pun rulourile in tava, asezate la mica distanta intre ele si se mai lasa 30 de minute la dospit.
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Tava se da la cuptor, la foc mediu timp de 20 de minute.
- Intr-un ibric se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul. Se lasa pana se topeste zaharul, se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie.
- Se ung cuiburile cu cate o lingura de sirop si se mai dau la cuptor 10-15 minute ca sa absoarba siropul.
- Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se racoreasca putin si se pot servi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu