sâmbătă, 4 ianuarie 2014

CUIB DE VIESPI


Ingrediente: aluat: 550 g faina
                           25 g drojdie
                           25 g zahar
                           200 ml lapte
                           100 ml apa calduta
                           50 ml ulei
                           5 galbenusuri
                           coaja rasa de lamaie
                           coaja rasa de portocala
                           sare
                  crema: 200 g unt
                             150 g zahar
                             50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
                             2 lingurite cacao
                             4 lingurite nuca macinata
                  sirop: 100 ml lapte
                           150 g zahar
                           2 esente de vanilie
Mod de preparare:
  1. Drojdia se sfarama intr-un bol, se adauga o lingura de faina, zaharul si laptele caldut se amesteca bine sa se dizolve drojdia si se lasa la dospit 10-15 minute sau pana cand aproape da sa dea pe dinafara :)

  2. Se cerne faina intr-un vas, se adauga restul ingredientelor si drojdia dospita si se framanta. Se framanta un aluat elastic, moale si fin. Se acopera cu un prosop si se lasa la dospit 1 ora la loc cald.
  3. Untul trebuie sa fie putin moale, daca nu l-ati scos de cu seara din frigider puteti sa-l puneti cateva secunde in cuptorul cu microunde doar cat sa se inmoaie, nu sa se topeasca.
  4. Se amesteca untul cu zaharul, nu e nevoie sa se topeasca zaharul.
  5. Se imparte crema de unt in 3 boluri, pe unul il vom lasa asa. Intr-un bol se adauga 1 lingurita de cacao si se amesteca. Iar in al treilea bol se adauga o lingurita de cacao si 4 lingurite de nuca macinata si se amesteca.

  6. Se unge o tava cu unt si se intinde bine hartie de copt.
  7. Dupa ce a crescut, aluatul se imparte in 3 parti egale si se intind uniform in foaie dreptunghiulara, groasa de circa 0,5 cm.
  8. Se intinde crema de unt pe fiecare foaie, apoi se ruleaza foaia si se taie bucatele de circa 4 cm lungime.


  9. Se pun rulourile in tava, asezate la mica distanta intre ele si se mai lasa 30 de minute la dospit.
  10. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  11. Tava se da la cuptor, la foc mediu timp de 20 de minute.
  12. Intr-un ibric se pune laptele la incalzit impreuna cu zaharul. Se lasa pana se topeste zaharul, se ia de pe foc si se adauga esenta de vanilie.
  13. Se ung cuiburile cu cate o lingura de sirop si se mai dau la cuptor 10-15 minute ca sa absoarba siropul.
  14. Dupa ce se scot din cuptor se lasa sa se racoreasca putin si se pot servi.

    Sunt asa de fragede si bune...yamy mami!!! Va dorim pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu