joi, 23 ianuarie 2014

PRAJITURA CU CREMA CARAMEL


Ingrediente: blat: 5 oua
                         150 g zahar
                         2 linguri ulei
                         2 linguri apa minerala
                         150 g faina
                         1 praf de copt
                         1 lingura cacao
                         1 esenta vanilie
                  crema: 150 g zahar
                             2 plicuri frisca
                             300 ml lapte
                             2 oua
                  nuca macinata
                  ciocolata rasa
                  1 praf de sare
Mod de preparare:
  1. Cuptorul se preincalzeste la foc mediu. 
  2. Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se freaca cu un praf de sare. Se toarna galbenusurile peste albusuri, se adauga treptat uleiul si apa minerala. Se toarna in ploaie faina, praful de copt, cacaua si esenta de vanilie. Se incorporeaza compozitia si se toarna intr-o tava dreptunghiulara, unsa cu putin unt si tapetata cu hartie de copt.
  3. Se da blatul la cuptor la foc mediu, circa 15-20 de minute. Dupa ce s-a copt se scoate din cuptor si se acopera cu un prosop si se lasa sa se racoreasca. In momentul cand s-a racit se scoate blatul si se taie in doua.
  4. Intr-un bol se bat ouale spuma, se adauga 100 g zahar, apoi se incorporeaza 50 ml lapte.
  5. 50 g zahar se topeste pana capata o culoare aurie, se toarna 25 ml apa si se lasa pana se dizolva tot caramelul. Se adauga apoi compozitia cu ou si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroase. Se ia cratita de pe foc si se lasa la rece. (Daca iubiti caramelele, turnati compozitia pe o hartie de copt si o lasati la rece sa se intareasca)
  6. Praful de frisca se bate spuma tare cu 250 ml lapte, se adauga caramelul racit si se omogenizeaza.
  7. Se aseaza prima foaie de blat si se pune crema oprind aproape 1/4 din crema, se aseaza a doua foaie de blat si se unge cu restul de crema. Se presara deasupra nuca macinata si se imprastie cateva bucatele de ciocolata rasa.



Se lasa la rece cel putin 3 ore :) apoi se portioneaza. Noi nu am rezistat si am incercat-o imediat...hmmmm...i buni mami!
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu