vineri, 10 ianuarie 2014

PIEPT DE PUI LA GRATAR CU GHEBE SI SOS ALB


Ingrediente: 1 piept de pui
                  200 g ghebe la borcan
                  1 ceapa
                  2 catei de usturoi
                  3 linguri faina
                  100 g smantana
                  100 g cascaval
                  cateva fire de marar
                  ulei
                  sare
Mod de preparare:
  1. Ghebele se pun intr-o strecuratoare si se trec prin jet de apa.
  2. Ceapa se curata, se taie jullien si se pune la calit in ulei incins impreuna cu cateii de usturoi intregi, curatati. Se lasa pana devine sticloasa, apoi se stinge cu o jumatate de pahar de apa calduta.
  3. Se adauga ghebele si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se potriveste gustul de sare.
  4. Pieptul de pui se spala bine si se feliaza. Se presara cu sare si se prajeste pe ambele parti, pe gratar.
  5. Se pune intr-o tigaie o lingura de ulei la incins. Se adauga 2 linguri de faina si se amesteca energic 1 minut. Atentie sa nu se arda faina deoarece va capata un gust amar. Se stinge cu jumatate de pahar de apa, apoi se adauga smantana, un praf de sare si cateva fire de marar.
  6. Se lasa sosul pe foc pana se leaga frumos, amestecand din cand in cand. Spre final se adauga cascavalul ras si se amesteca pana se omogenizeaza sosul. Se potriveste gustul de sare.
  7. Se aseaza pe farfurie puiul la gratar, cateva linguri de ghebe prajite si sosul de smantana delicios.


Este o combinatie foarte potrivita si atat de delicioasa! Merge bine si cu sos tzatziki: http://irinamitrea.blogspot.ro/2013/12/sos-tzatziki.html
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu