Ingrediente: 2 vinete
4 ardei capia
3 linguri ulei
1 1/2 lingura otet
1/2 lingurita zahar
patrunjel verde
sare
Mod de preparare:
- Vinetele si ardeii se coc, se scot intr-o oala si se acopera cu sare. Se lasa sa se abureasca vreo 20 de minute, apoi se decojesc, iar vinetele se lasa la scurs.
- Ardeii se pun intr-un bol si se toarna peste ei dressing-ul din ulei, otet, zahar si sare.
- Se toaca vinetele cu ajutorul unui tocator de lemn pana devin o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de ulei si un praf de sare.
- Se ung 3 cescute cu ulei. Se pun un strat de fasii de ardei, apoi deasupra pasta de vinete si se lasa la rece 15 minute.
- Se rastoarna pe farfurie si se presara deasupra putin patrunjel verde tocat.
- Se poate servi ca aperitiv sau ca si garnitura alaturi de friptura, dar in post merge foarte bine alaturi de cartofi la cuptor sau prajiti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu