vineri, 29 noiembrie 2013

APERITIV CU VINETE SI ARDEI


Ingrediente: 2 vinete
                  4 ardei capia
                  3 linguri ulei
                  1 1/2 lingura otet
                  1/2 lingurita zahar
                  patrunjel verde
                  sare
Mod de preparare:
  1. Vinetele si ardeii se coc, se scot intr-o oala si se acopera cu sare. Se lasa sa se abureasca vreo 20 de minute, apoi se decojesc, iar vinetele se lasa la scurs.
  2. Ardeii se pun intr-un bol si se toarna peste ei dressing-ul din ulei, otet, zahar si sare.

  3. Se toaca vinetele cu ajutorul unui tocator de lemn pana devin o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de ulei si un praf de sare.
  4. Se ung 3 cescute cu ulei. Se pun un strat de fasii de ardei, apoi deasupra pasta de vinete si se lasa la rece 15 minute.
  5. Se rastoarna pe farfurie si se presara deasupra putin patrunjel verde tocat.
  6. Se poate servi ca aperitiv sau ca si garnitura alaturi de friptura, dar in post merge foarte bine alaturi de cartofi la cuptor sau prajiti.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu