sâmbătă, 16 noiembrie 2013

MANCARE DE MAZARE BOABE DE POST


Ingrediente; 500 g mazare boabe
                   2 linguri ulei
                   1 ceapa
                   50 ml suc de rosii
                   1 foaie de dafin
                   cateva fire marar/patrunjel
                   1 lingurita faina
                   sare
                   piper optional
Mod de preparare:
  1. Se pune mazarea la fiert.
  2. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine sticloasa se stinge cu 1/2 pahar de zeama de la mazare, se adauga sucul de rosii si frunza de dafin, iar daca aveti marar uscat il adaugati acum.
  3. Cand s-a inmuiat mazarea se adauga peste ceapa, iar daca mai este cazul se mai adauga putina zeama. Se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa sa dea cateva clocote.
  4. Daca doriti sa se lege sosul, adaugati o lingurita de faina si amestecati energic sa nu se faca cocoloase.
  5. Se opreste focul si se adauga verdeata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu