Ingrediente; 500 g mazare boabe
2 linguri ulei
1 ceapa
50 ml suc de rosii
1 foaie de dafin
cateva fire marar/patrunjel
1 lingurita faina
sare
piper optional
Mod de preparare:
- Se pune mazarea la fiert.
- Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand devine sticloasa se stinge cu 1/2 pahar de zeama de la mazare, se adauga sucul de rosii si frunza de dafin, iar daca aveti marar uscat il adaugati acum.
- Cand s-a inmuiat mazarea se adauga peste ceapa, iar daca mai este cazul se mai adauga putina zeama. Se potriveste gustul de sare si piper. Se lasa sa dea cateva clocote.
- Daca doriti sa se lege sosul, adaugati o lingurita de faina si amestecati energic sa nu se faca cocoloase.
- Se opreste focul si se adauga verdeata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu