vineri, 22 noiembrie 2013

PESTE MARINAT


Ingrediente: 1 peste macrou
                  1 foaie de dafin
                  3 boabe piper
                  1 ceapa taiata julien
                  1 morcov taiat felii optional (eu una nu am mai pus)
                  50 g masline
                  ulei
                  otet
                  1/2 lingurita zahar
                  sare
Mod de preparare:
  1. Prima zi: Se curata pestele, se spala bine si se taie felii de 2 degete grosime.
  2. Se aseaza intr-o caserola si se presara bine cu sare.
    Se acopera caserola si se da la frigider 24 de ore.
  3. A doua zi: Se scurge zeama, se acopera pestele cu otet in care am dizolvat zaharul si se da din nou la rece pentru 24 de ore.
  4. A treia zi: Se scurge otetul si se pune ulei peste feliile de macrou. Se da la rece 24 de ore.
  5. A patra zi: Se scurge uleiul intr-o cratita. Se pune cratita pe foc sa se incinga uleiul, impreuna cu foaia de dafin si boabele de piper. Pestele se aseaza intr-un borcan sau pe o farfurie, amestecand printre felii de ceapa, morcov si maslinele. Se toarna deasupra uleiul fierbinte.

  6. Se lasa sa se racoreasca. Se poate servi imediat daca doriti sau, poate fi pastrat pentru iarna.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu