Ingrediente: 1 peste macrou
1 foaie de dafin
3 boabe piper
1 ceapa taiata julien
1 morcov taiat felii optional (eu una nu am mai pus)
50 g masline
ulei
otet
1/2 lingurita zahar
sare
Mod de preparare:
- Prima zi: Se curata pestele, se spala bine si se taie felii de 2 degete grosime.
- Se aseaza intr-o caserola si se presara bine cu sare. Se acopera caserola si se da la frigider 24 de ore.
- A doua zi: Se scurge zeama, se acopera pestele cu otet in care am dizolvat zaharul si se da din nou la rece pentru 24 de ore.
- A treia zi: Se scurge otetul si se pune ulei peste feliile de macrou. Se da la rece 24 de ore.
- A patra zi: Se scurge uleiul intr-o cratita. Se pune cratita pe foc sa se incinga uleiul, impreuna cu foaia de dafin si boabele de piper. Pestele se aseaza intr-un borcan sau pe o farfurie, amestecand printre felii de ceapa, morcov si maslinele. Se toarna deasupra uleiul fierbinte.
- Se lasa sa se racoreasca. Se poate servi imediat daca doriti sau, poate fi pastrat pentru iarna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu