sâmbătă, 23 noiembrie 2013

PRAJITURA CU DULCEATA DE POST



Ingrediente: 1 cana apa
                  3/4 cana zahar
                  1 cana ulei
                  400 g dulceata/gem
                  550 g faina
                  1 lingurita bicarbonat de sodiu
                  1 esenta de vanilie
                  4 linguri cu nuca
                  4 linguri cu nuca de cocos
Mod de preparare:

  1. Intr-un bol se amesteca cu un tel apa cu zaharul, uleiul, esenta de vanilie si dulceata. Eu am pus 200 g gem de caise si 200 g dulceata de capsuni.
  2. Cand s-au incorporat bine toate ingredientele se adauga treptat faina, apoi bicarbonatul stins in otet.
  3. Se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Nuca de cocos se amesteca cu nuca macinata si se pune peste compozitie.
  5. Se da la cuptor 40 de minute si se taie dupa ce s-a racorit putin.


Este o prajitura foarte frageda si delicioasa, cu adevarat deosebita.
Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu