Ingrediente: fasole boabe
3 catei de usturoi
1 foaie de dafin
1/2 ceapa
ulei
sare
Mod de preparare:
- Se pune de cu seara fasolea aleasa la inmuiat in apa rece. Pentru fasole batuta e mai buna fasolea alba cu bob marunt, e mai dulce.
- Dimineata se schimba apa la fasole si se pune la fiert, cand clocoteste se schimba o data apa cu alta apa fierbinte, se pune o foaie de dafin si se lasa sa fiarba domol pana se inmoaie bine.
- Se curata cateii de usturoi si se piseaza cu un praf de sare si o lingurita de ulei.
- Ceapa se curata si se taie fideluta, apoi se pune la calit in ulei incins cu un praf de sare, se lasa pana se caramelizeaza putin.
- Cand a fiert fasolea se strecoara si se pastreaza zeama. Cu ajutorul unui blender se face fasolea piure, se adauga usturoiul pisat, cate putina zeama si o lingurita de ulei. Se adauga atata zeama pana iese un piure fin, eu am folosit cam 3/4 de cana cu zeama. Se potriveste gustul de sare. Se rastoarna fasolea intr-un vas si se niveleaza,
iar deasupra se aseaza ceapa caramelizata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu