sâmbătă, 16 noiembrie 2013

FASOLE BATUTA



Ingrediente: fasole boabe
                  3 catei de usturoi
                  1 foaie de dafin
                  1/2 ceapa
                  ulei
                  sare
Mod de preparare:
  1. Se pune de cu seara fasolea aleasa la inmuiat in apa rece. Pentru fasole batuta e mai buna fasolea alba cu bob marunt, e mai dulce. 
  2. Dimineata se schimba apa la fasole si se pune la fiert, cand clocoteste se schimba o data apa cu alta apa fierbinte, se pune o foaie de dafin si se lasa sa fiarba domol pana se inmoaie bine.
  3. Se curata cateii de usturoi si se piseaza cu un praf de sare si o lingurita de ulei.
  4. Ceapa se curata si se taie fideluta,
    apoi se pune la calit in ulei incins cu un praf de sare, se lasa pana se caramelizeaza putin.
  5. Cand a fiert fasolea se strecoara si se pastreaza zeama. Cu ajutorul unui blender se face fasolea piure, se adauga usturoiul pisat, cate putina zeama si o lingurita de ulei. Se adauga atata zeama pana iese un piure fin, eu am folosit cam 3/4 de cana cu zeama. Se potriveste gustul de sare. Se rastoarna fasolea intr-un vas si se niveleaza,
    iar deasupra se aseaza ceapa caramelizata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu