sâmbătă, 16 noiembrie 2013

FURSECURI CU DRAGOSTE PENTRU PITICI (DE POST)


Ingrediente: 10 linguri faina
                  1/2 plic praf de copt
                  5 linguri cacao
                  4 linguri zahar
                  4 linguri dulceata de nectarine/piersici
                  8 linguri ulei
                  1 esenta de vanilie
                  zahar pudra
                  un praf de sare
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Se amesteca separat ingredientele uscate de cele umede:
  3. Intr-un bol se amesteca cacaoa cu faina si praful de copt cernute, apoi se adauga si un praf de sare.
  4. Iar in alt bol se amesteca pana la omogenizare dulceata, zaharul, uleiul si esenta de vanilie.
  5. Se toarna in ploaie compozitia uscata peste compozitia cu dulceata, amestecand cu o lingura. Se framanta apoi aluatul cu mainile cateva minute pana se omogenizeaza bine.
  6. Se aseaza pe o tava o hartie de copt. Asezati formele de fursecuri pe care le doriti in tava, rupeti cate putin din aluat si presati in forma, cam de 1 cm grosime.

  7. Se dau fursecurile la cuptor, la foc mediu, cam 7 minute. Apoi se scoate tava si se lasa 5 minute sa se racoreasca.
  8. Se pudreaza cu zahar pudra si sunt gata de savurat.


O sa va cam murdariti unghiile, dar merita incercat. Sunt super delicioase!!! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu