joi, 7 noiembrie 2013

TOUFFEE MOUSSE DE PORTOCALE



Ingrediente: 3 portocale
                  2 oua
                  150 g zahar
                  1 strop esenta de vanilie
                  1 plic gelatina
Daca aveti invitati dublati cantitatea de portocale, oua si zahar, in schimb pastrati un plic de gelatina, leaga foarte bine compozitia.
Mod de preparare:
  1. Portocalelor li se taie capetele, apoi se taie in doua. Cu ajutorul unui cutit se scoate continutul, formandu-se cupele.
  2. Miezul unei portocale se taie marunt si se pune la calit cu 75 g (3 linguri) zahar si 2 linguri suc de la portocale.
    Dupa ce se caramelizeaza se toarna intr-un strat subtire pe o hartie de copt si se pune in congelator.
    Restul miezurilor se storc cu mana intr-un bol.
  3. Se separa ouale. Albusurile se bat spuma la mixer, apoi se adauga restul de zahar si se bat in continuare pana devine o spuma lucioasa.
  4. Galbenusurile se bat de mana, apoi se adauga peste ele sucul de portocale si esenta de vanilie. Compozitia se toarna peste albusuri.
  5. Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece, apoi se pune cateva secunde pe foc, amestecand incontinuu sa se dizolve granulele. Se adauga peste albusuri si se omogenizeaza bine. Compozitia se toarna apoi in cupele de portocala.

  6. Caramelul de portocala se sparge
    si se aseaza cioburile pe cupele de portocala, apoi se dau la rece sa se lege compozitia.



Yamy mami!!! Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu