vineri, 15 noiembrie 2013

CIORBA TARANEASCA DE POST



Ingrediente: 4 cartofi
                  1 mana fasole verde
                  1 mana de mazare
                  1 dovlecel 
                  2 morcovi
                  2 ardei grasi
                  2 cepe
                  1 radacina pastarnac
                  1 radacina patrunjel
                  2 felii telina
                  100 ml suc de rosii
                  1 lingura faina
                  1 lingurita boia de ardei dulce
                  3 linguri ulei
                  1 l de bors
                  1 legatura patrunjel verde/marar dupa preferinta
                  1 legatura leustean
                  cateva fire tarhon
                  sare
                  piper, optional
Mod de preparare:
  1. Legumele se curata si se spala bine cu apa rece.
  2. Ceapa se toaca marunt.
  3. Morcovii, cartofii si dovlecelul se taie bucatele mai mari. De asta e denumita ciorba taraneasca :) 
  4. Iar restul radacinoaselor impreuna cu ardeii se toaca mai marunt.
  5. Se pun la calit in putin ulei, ceapa impreuna cu morcovii.
    Se lasa doar cat se inmoaie ceapa putin. Se adauga faina si boia de ardei si se amesteca un minut sa nu se faca cocoloase. Se stinge cu un pahar de apa calduta. Se mai lasa putin sa fiarba, deoarece morcovul fierbe cel mai greu.
  6. Se adauga 3 l de apa si se pun in continuare restul legumelor impreuna cu fasolea si mazarea, adaugati acum leusteanul si tarhonul daca le aveti uscate si se lasa sa fiarba linistit, la foc mic, cam 20 minute. 
  7. Se adauga borsul fiert si strecurat si sucul de rosii, se potriveste gustul de sare si piper si se mai lasa sa dea cateva clocote. Dupa aproximativ 15 minute, se opreste focul si se adauga verdeata tocata: patrunjel/marar dupa preferinta.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu