marți, 19 noiembrie 2013

CARTOFI TARANESTI



Ingrediente: 8 cartofi
                  3 cepe
                  1 lingurita boia de ardei dulce
                  4 linguri ulei
                  sare
                  piper
                  patrunjel verde
Mod de preparare:
  1. Cartofii se spala bine si se pun la fiert in coaja. Sunt fierti cand furculita intra usor in ei.
  2. Se scurg si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se decojesc si se taie cubulete.
  3. Ceapa se toaca julien si se pune la calit in ulei incins.
  4. Cand ceapa devine sticloasa se adauga un praf de sare si boiaua de ardeii dulce si se amesteca energic 1 minut.
  5. Se adauga cartofii si se amesteca incet sa nu se striveasca.
  6. Se potriveste gustul de sare, piper si se presara patrunjelul verde tocat.

 Se servesc calzi. Va doresc pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu