4 cepe
3 rosii
1 lingura suc de rosii
5 ardei grasi
1/2 pahar vin alb
1 cana apa
3 boabe mustar
1 foaie dafin
sare
ulei
Mod de preparare:
- Carnea se portioneaza, daca este cazul, se spala bine si se presara cu sare. Se dau prin faina si se prajesc putin, in ulei incins. Se scoate carnea pe hartie absorbanta.
- Ceapa se curata si se taie pestisori, ardeii se taie fasii, iar rosii se oparesc 2 min, apoi se curata si se taie felii subtiri.
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- In acelasi ulei, se pune la calit ceapa cu putina sare. Se adauga ardeii si apoi rosiile. Daca rosiile nu sunt destul de coapte se adauga si o lingura de suc de rosii. Cand s-a inmuiat ceapa, se stinge cu vin si se adauga o cana de apa calduta.
- Se potriveste gustul de sare, se adauga foaia de dafin si cateva boabe de mustar si se lasa sa dea cateva clocote.
- Intr-un vas termorezistent se rastoarna legumele, apoi se aseaza carnea deasupra si se da la cuptorul incins 15 minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu