miercuri, 27 noiembrie 2013

GHIVECI DE LEGUME LA CUPTOR



Ingrediente: 1/2 conopida
                  1 dovlecel
                  1 vanata
                  3 cartofi
                  2 ardei grasi
                  2 morcovi
                  1 pastarnac
                  2 cepe
                  1 rosie
                  100 g fasole verde pastai congelata
                  100 g mazare boabe congelata
                  100 g porumb boabe din conserva
                  3 linguri suc de rosii
                  1/2 lingurita boia de ardei dulce
                  cateva fire de oregano
                  1 legatura patrunjel verde
                  3 linguri ulei
                  sare
                  piper
Mod de preparare:
  1. Legumele se spala bine in apa rece si se curata, apoi se taie dupa cum urmeaza si se pun in boluri separate: ceapa se toaca julien, conopida se rupe buchetele, morcovii se taie rondele, rosia se decojeste si se taie felii, dovlecelul, ardeii, pastarnacul si cartofii se taie bucati mai maricele,
    iar vanata se taie cubulete sau se coace, se decojeste si se toaca putin cu un praf de sare, eu am avut pusa la congelator de asta vara.
  2. Se pune intr-o oala 1,5 l apa cu sare la fiert si se adauga conopida. Din momentul fierberii se lasa 10 minute, apoi se scoate intr-o strecuratoare si se trece prin jet de apa rece pentru a opri gatirea.
  3. In aceeasi apa se adauga legumele congelate impreuna si se lasa sa fiarba 5 minute dupa care se scot la fel, intr-o strecuratoare si se trec prin jet de apa rece.
  4. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie, se adauga ceapa si se lasa sa se inmoaie putin. Cand ceapa devine sticloasa se adauga boiaua si se amesteca energic 1 minut, dupa care se stinge cu un pahar de apa din care au fiert conopida si legumele. Se adauga morcovul si se lasa 5 minute sa dea in clocot.
  5. Intr-un vas termorezistent mai adanc, se adauga toate legumele: dovlecelul, vanata, ardeii, pastarnacul, cartofii, conopida, legumele fierte, rosia, boabele de porumb, morcovul cu ceapa si se amesteca. Se toarna deasupra sucul de rosii si o cana de apa din care au fiert legumele. Se presara cateva fire de oregano, sare si piper. Sare se mai poate adauga cand o scoateti din cuptor.
  6. Se acopera vasul si de da la cuptor, la foc mediu, circa 45 minute. La final, se verifica cartofii, daca nu au fiert se mai tine vasul in cuptor si se verifica iar dupa 10 minute. Se poate lasa vasul descoperit cu 5 minute inainte de a fi scos din cuptor ca sa se rumeneasca frumos deasupra.
  7. Cand se scoate vasul din cuptor, se presara deasupra patrunjel verde tocat. Se poate servi atat fierbinte cat si rece.

Este o mancare foarte delicioasa! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu