Ingrediente: 375 g faina
1 varf de cutit sare
1 cub (25g) drojdie
1 lingurita zahar
225 ml apa calduta
4 linguri ulei
suc de rosii
200 g mozzarella
1) 30 g cascaval afumat
2) 1 conserva ton in ulei
3) felii salam
1 rosie
oregano
Mod de preparare:
- Se dizolva zaharul impreuna cu drojdia in apa calduta, se lasa amestecul 15 minute la dospit.
- Faina se cerne intr-un bol, se presara sare, se adauga uleiul si amestecul cu drojdie. Se amesteca la inceput cu o lingura, iar cand incepe sa se lege cu mainile. Se framanta aluatul vreo 4 minute, cat se omogenizeaza bine, se mai presara cate putina faina pe maini ca sa nu se lipeasca. Se acopera si se lasa la odihnit 30 min la loc caldut.
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu spre mic.
- Se scoate aluatul se taie in 3 si se mai lasa 5 min sa se odihneasca. (mie imi ajunge aluatul pentru 3 pizza cu diametrul de 30 cm, dar daca aveti tavi mai mari taiati aluatul in 2)
- Se ung tavile cu putin ulei, se ia cate o bucata de aluat si se intinde cu mainile direct in tava, se ridica usor marginile sa nu se mai stranga blatul.
- Se ung blaturile cu suc de rosii si se presara oregano.
- Se rup bucatele de mozzarella, apoi puteti adauga ce ingrediente doriti, dupa bunul plac. Eu pe una am mai presarat putin cascaval afumat ras si am lasat-o asa, pe una am adaugat bucatele de ton, iar pe a treia am pus felii de salam cu felii de rosii.
- Dati o tava la cuptor pe gratar, o lasati 10 min, dupa care o mutati direct jos pe tava cuptorul, si puneti pe gratar a doua pizza. Dupa alte 10 minute scoate-ti pizza de jos si o mutati pe cea de pe gratar jos, iar pe gratar puneti ultima pizza la copt. Cand se pune tava jos direct pe flacara se coace mai repede blatul.
- Se portioneaza pizza (era un citat pe un site "Taie pizza in 6 felii, nu mi-e destul de foame cat sa mananc 8" ). Se poate servi. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu