luni, 18 noiembrie 2013

PRAJITURA CU MERE SI BISCUITI



Ingrediente: 10 mere
                  zeama de la 1/2 lamaie
                  5 pachete biscuiti obisnuiti
                  300 g zahar
                  3 plicuri budinca de vanilie
                  1 l + 150 ml apa
                  1 plic zahar cu scortisoara
                  1 esenta vanilie
                  1 plic jeleu
                  3 kiwi
Mod de preparare:

  1. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare, se stropesc cu zeama de la jumatate de lamaie sa nu se oxideze.
  2. 1 l de apa de pune la fiert impreuna cu zaharul, din momentul cand s-a topit tot zaharul se lasa sa dea cateva clocote.
  3. Se adauga apoi merele, se lasa sa fiarba pana se inmoaie merele, ca la dulceata.
  4. Intr-un bol se dizolva plicurile de vanilie in 150 ml apa.
  5. Cand merele sunt inmuiate se adauga budinca si se amesteca, apoi se adauga esenta de vanilie si zaharul cu scortisoara. Se mai lasa sa dea cateva clocote.
  6. Intr-un vas/tava/forma detasabila se pune un strat de biscuiti, un strat de compozitie de mere fierbinte. Nu se insiropeaza biscutii deoarece se vor inmuia prea tare. Se repeta procedura pana terminam compozitia de mere, ultimul strat sa fie de biscuiti. Eu am pus 4 straturi de biscuiti si 3 de mere.
  7. Se taie fructele de kiwi felii subtiri si se aseaza deasupra prajiturii. 
  8. Jeleul se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. Eu am avut jeleu transparent si am adaugat 0,5 ml colorant alimentar rosu. Se toarna jeleul deasupra fructelor.

  9. Prajitura se da la rece cateva ore sa se inmoaie bine biscuitii si sa se lege compozitiile de mere si jeleu. Se poate lasa peste noapte si se taie a doua zi daca aveti rabdare.


Este superba. Va dorim pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu