Ingrediente: 8 cartofi
2 cepe
1 lingurita boia de ardei dulce
3 linguri ulei
1 l apa
1 lingura faina
cateva fire marar tocat fin
patrunjel verde
sare
piper
Mod de preparare:
- Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete. Ceapa se curata si se toaca marunt.
- Se pune 1 l de apa la fiert.
- Ceapa presarata cu un praf de sare se caleste in uleiul incins. Cand devine sticloasa se adauga boiaua de ardei dulce, se amesteca de cateva ori energic si se stinge cu un pahar de apa din care am pus la fiert.
- Cand clocoteste sosul se adauga cartofii, se completeaza apa pana la nivelul cartofilor, se sareaza si se adauga un praf de piper.
- Se lasa sa fiarba acoperiti 20 de minute sau pana se inmoaie cartofii.
- Sosul nu trebuie neaparat ingrosat, mie imi place foarte mult cand e legat. Intr-o cana se freaca 1 lingura de faina cu putina apa calduta, se adauga in mancare, se amesteca si se lasa sa mai dea un clocot.
- Cand se ia mancarea de pe foc se presara patrunjel sau marar, dupa preferinta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu