miercuri, 11 decembrie 2013

BULETE DE CASCAVAL


Ingrediente: 200 g cascaval
                  3 oua
                  3 linguri faina
                  1/2 plic praf de copt
                  piper
                  pesmet
                  ulei
Mod de preparare:
  1. Ouale se separa si se bat spuma atat albusurile cu un praf de sare, cat si galbenusurile.

  2. Cascavalul se da pe razatoare mica si se pune intr-un bol.
  3. Se adauga faina, praful de copt, piperul si galbenusurile si se amesteca cu o lingura.
  4. Se adauga jumatate din compozitia de albusuri si se amesteca, apoi restul de albusuri si se omogenizeaza bine compozitia.
  5. Se pune o folie de plastic direct pe compozitie si se da la rece cateva ore. Eu le fac dimineata cat beau cafeaua si le las in frigider pana la pranz.
  6. Se pune o tigaie cu mult ulei la incins. Cu mainile umezite in apa rece, se formeaza bilute mai mici putin decat o nuca, deoarece vor creste mult la prajit. 
  7. Se dau prin pesmet si se pun la prajit pe ambele parti pana devin usor aurii.

Sunt delicioase atat fierbinti cat si reci, perfecte pentru un aperitiv deosebit. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu