Ingrediente: 6 felii de carne: pulpa de porc sau piept
1 ceapa
5 catei de usturoi
4 lingurite suc de rosii
busuioc
oregano
chimen
1 portocala
ulei
100 ml apa minerala
50 ml vin rosu acru
sare
piper
Mod de preparare:
- Carnea de porc se feliaza, daca o aveti bucata intreaga, se spala si se presara cu putina sare si piper.
- Ceapa se taie pestisor, iar portocala se spala si se feliaza.
- Cateii de usturoi se curata, se taie marunt si se pun intr—un bol. Se adauga sare si putin ulei si se piseaza. Se adauga apoi sucul de rosii, cateva fire de busuioc, oregano si cateva bobite de chimen si se amesteca.
- Intr—un vas termorezistent se adauga 5 linguri ulei, apa minerala si vin. Se aseaza feliile de carne, se toarna deasupra sosul, se imprastie ceapa, iar deasupra se aseaza feliile de portocala.
- Se acopera vasul si se da la cuptor la foc mediu, circa 1 ora si 30 de minute.
Va las sa savurati aceasta friptura deosebita si suculenta. Pofta buna!
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