miercuri, 11 decembrie 2013

CIORBA ARDELENEASCA DE PORC


Ingrediente: 500 g carne de porc
                  2 morcovi
                  2 cartofi
                  1 ceapa
                  1 pastarnac
                  2 felii radacina telina
                  1 ardei kapia
                  1 legatura patrunjel
                  1 lingurita tarhon
                  1 lamaie
                  3 galbenusuri
                  300 ml smantana
                  1 lingura otet
                  sare
Mod de preparare:
  1. Carnea de porc se spala bine si se portioneaza.
  2. Se pune carnea la fiert in 3 l apa cu sare. Se lasa sa fiarba la foc mic si se ia spuma de cate ori este necesar.
  3. Se curata legumele si se spala.
  4. Morcovii, pastarnacul si telina se adauga la fiert intregi impreuna cu carnea.
  5. Ceapa se toaca marunt, iar ardeiul se taie cubulete.
  6. Cartofii se taie cubulete mai maricele si se pun in apa rece pana ii punem in ciorba.
  7. Tarhonul se pune la inmuiat intr-o lingura cu otet.
  8. Cand au fiert legumele se scot si se lasa sa se racoreasca putin, apoi se taie cubulete.
  9. Se scot bucatile de carne de porc, iar zeama se strecoara, apoi se pune din nou la fiert.
  10. In supa se adauga carnea, legumele crude si fierte. Se lasa la fiert la foc mic. Cand au fiert cartofii se adauga tarhonul si se lasa sa mai dea un clocot. Se potriveste gustul de sare.
  11. Galbenusurile se bat bine, se adauga smantana si se omogenizeaza compozitia.
    Se adauga cate putina supa fierbinte, cu un polonic si se amesteca continuu. Se adauga atata supa pana ce compozitia va deveni fierbinte.
  12. Se toarna compozitia in ciorba si se amesteca cu grija continuu, sa nu se aleaga smantana. Se mai lasa ciorba pe foc cateva minute.
  13. La final se adauga zeama de la o jumatate de lamaie, sau chiar mai mult daca va place mai acra. Se presara patrunjelul verde tocat.

Va propun pentru sarbatori aceasta ciorba delicioasa de porc. Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu