Ingrediente: 150 g faina
1 ciocolata (100 g) cu crema de menta
125 ml lapte
2 oua
75 g zahar
25 g zahar cu aroma de vanilie
50 g unt
1 praf de copt
1 esenta de rom
glazura: 100 g ciocolata cu lapte
25 ml lapte
1 lingurita praf de frisca
25 g unt
Mod de preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Ciocolata cu crema de menta impreuna cu laptele se pun la topit. Se amesteca pana se topeste toata ciocolata, apoi se lasa sa se racoreasca.
- Intr-un bol se bat ouale impreuna cu zaharul pana devine spuma, se adauga untul topit si racit, ciocolata topita si esenta de rom. Se omogenizeaza compozitia, apoi se adauga in ploaie faina si praful de copt.
- Se toarna compozitia intr-o forma de chec tapetata cu folie de aluminiu si se da la cuptor circa 30-35 de minute, la foc mediu.
- Dupa ce s-a copt checul (se face proba cu scobitoarea), se scoate din cuptor si se lasa sa se racoreasca acoperit cu un prosop.
- Se pun pe foc la topit ciocolata cu laptele, untul si praful de frisca si se amesteca pana devine o compozitie omogena. Se lasa sa se racoreasca putin.
- In momentul cand e racorit se aseaza pe un gratar si se toarna deasupra glazura de ciocolata.
- Se orneaza cu bomboane decorative si se poate felia imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu