3 galbenusuri crude
500 ml ulei
zeama de la 1/2 lamaie
3 lingurite mustar
450 ml iaurt 3,5%
2 linguri smantana 12%
sare
Mod de preparare:
- Se mixeaza bine galbenusurile crude cu un praf de sare. Se adauga cate un galbenus fiert pe rand si se amesteca in continuare cu mixerul la viteza mica, pana nu mai sunt cocoloase. * Maioneza se mixeaza la viteza mica, intr-o singura directie pentru a nu se taia. Pregatiti-va ingredientele la indemana ca sa nu fiti nevoite sa va opriti din mixat.
- Se adauga o lingurita de mustar, apoi se toarna cate putin ulei. Se toarna cate un fir subtire de ulei ca sa aiba timp sa se lege si sa nu se taie maioneza. * Daca observati ca incepe sa se taie adaugati imediat putina zeama de lamaie si se va lega inapoi.
- Pe parcursul incorporarii uleiului se adauga si cate putina zeama de lamaie.
- In momentul cand se termina uleiul, se adauga inca o lingurita de mustar si se potriveste gustul de sare si daca este cazul se mai adauga zeama de lamaie si mustar.
- Se adauga iaurtul si smantana in maioneza si se omogenizeaza bine.
- Maioneza poate fi pastrata la rece pana in momentul folosirii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu