marți, 3 decembrie 2013

MACROU LA CUPTOR CU SOS USOR PICANT


Ingrediente: 3 pesti macrou
                  300 g legume congelate (mazare, fasole verde, porumb si morcov)
                  5 catei de usturoi
                  1 varf de cutit chilli
                  1 praf de boia de ardei dulce
                  1 praf de rozmarin
                  cateva fire busuioc
                  4 linguri ulei pentru sos + 4 linguri pentru tava
                  2 lingurite suc de rosii
                  1 lingurita miere de albine
                  sare
                  patrunjel verde
Mod de preparare:
  1. Pestele se curata, se spala bine si se presara cu putina sare.
  2. Se curata cateii de usturoi si se taie marunt. Se adauga sare si restul condimentelor si se piseaza. Uleiul se toarna treptat cate un fir, iar la final se adauga mierea si sucul de rosii. Se amesteca bine pana la omogenizare.

  3. Cu ajutorul unei pensule se unge bine pestele cu sos.
  4. Intr-un vas de yena se pun legumele congelate, se presara cu sare si se adauga uleiul. Se aseaza pestele deasupra, se acopera vasul si se da la cuptor 1 ora si 15 minute, la foc mediu. Nu se adauga apa, deoarece va lasa pestele destula zeama.
  5. Ultimele 15 minute se tine descoperit vasul ca sa se rumeneasca putin pestele.
  6. Se scoate din cuptor si se presara patrunjel verde tocat.



E foarte delicios!!! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu