marți, 24 decembrie 2013

PRAJITURELE RAFFAELLO

Ingrediente: 400 g nuca de cocos
                  350 g zahar pudra
                  450 ml lapte putin caldut
                  1 esenta vanilie
                  colorant rosu
Mod de preparare:
  1. Intr-un bol se amesteca bine laptele impreuna cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
  2. Se adauga nuca de cocos si se framanta o coca omogena.
  3. Se ia aproximativ jumatate din cantitatea cu nuca si se adauga cateva picaturi de colorant rosu.
  4. Se intind pe masa 2 folii alimentare de plastic.
  5. Se pune cate jumatate din compozitia cu nuca de cocos rosie pe fiecare folie si se intinde cate o foaie dreptunghiulara.
  6. Deasupra se adauga cate jumatate din compozitia cu nuca de cocos alba si se intinde peste foaia rosie. Se preseaza si se niveleaza frumos ambele foi.
  7. O prajitura se acopera cu folie de plastic si se da la frigider.
  8. A doua prajitura se ruleaza, fara a prinde folia de plastic in interiorul ruladei :) si se da la randul ei la rece.
  9. Sau a treia varianta se pot umple pe 3/4 cupe pentru desert si se orneaza cu crema de ciocolata.

  10. Dupa o ora se scot de la rece. Prima prajitura se taie patrate de 3 cm latura, iar rulada se taie felii. 


Sunt prajiturele simple dar foarte delicioase! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu