miercuri, 18 decembrie 2013

CAISE / FURSECURI COLORATE


Ingrediente - fursecuri: 1 cana untura
                                 1 cana zahar
                                 1 lingurita otet
                                 1 ou
                                 1 esenta vanilie
                                 450-500 g faina cernuta
                                 1 praf de sare
                  - crema: 100 g unt
                               2 linguri zahar pudra
                               2 linguri zahar
                               2 linguri cacao
                               1 esenta de rom
                  colorant alimentar
                  zahar tos
Mod de preparare:
  1. Intr-un bol se mixeaza untura impreuna cu zaharul.
    Cand compozitia devine ca o crema se adauga o lingurita de otet si oul batut spuma cu un praf de sare.
  2. Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta cu mainile. Aluatul va iesi cam nisipos, se va sfarama cand il strangeti in mana.
  3. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  4. Se ia cate putin din aluat si se fac bilute cam de marimea unei nuci. Bilutele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putina distanta intre ele.
  5. Tava se da la cuptor la foc mediu, cam 15-20 de minute. Bilutele nu trebuie lasate sa se rumeneasca.

     
  6. Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, iar intre timp facem crema:
  7. Untul se da cateva secunde (max 20) la cuptorul cu microunde sa se inmoaie. 
  8. Se mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine ca o crema consistenta. Se adauga cacao, esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.

  9. Se ia fiecare biluta in parte, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit si cu mare grija se scobesc pe partea care a stat in tava.
  10. Firmiturile de la bilute se adauga peste crema si se amesteca.
  11. Se iau cate 2 bilute cam de aceeasi marime si se umple fiecare scobitura cu crema apoi se lipesc intre ele, iar cu o lingurita curata se ia surplusul de crema.
  12. Intr-un bol se pune apa calduta in care se dizolva 1 lingura de zahar si colorant alimentar. Eu am colorat fursecurile cu rosu, portocaliu (5 ml rosu + 10 ml galben), albastru, verde (3 ml albastru + 10 ml galben) si mov (3 ml albastru + 5 ml rosu).
  13. Iar in alt bol se pune zaharul tos.
  14. Se trece fiecare caisa prin colorant, apoi prin zaharul tos si se lasa pe o hartie absorbanta. Dupa ce se termina de colorat toate caisele se pot aseza pe platou.
  15. Se servesc a doua zi.


Sunt absolut minunate! Va dorim spor la treaba si pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu