Ingrediente - fursecuri: 1 cana untura
1 cana zahar
1 lingurita otet
1 ou
1 esenta vanilie
450-500 g faina cernuta
1 praf de sare
- crema: 100 g unt
2 linguri zahar pudra
2 linguri zahar
2 linguri cacao
1 esenta de rom
colorant alimentar
zahar tos
Mod de preparare:
- Intr-un bol se mixeaza untura impreuna cu zaharul. Cand compozitia devine ca o crema se adauga o lingurita de otet si oul batut spuma cu un praf de sare.
- Se adauga apoi faina in ploaie si se framanta cu mainile. Aluatul va iesi cam nisipos, se va sfarama cand il strangeti in mana.
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Se ia cate putin din aluat si se fac bilute cam de marimea unei nuci. Bilutele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. Se lasa putina distanta intre ele.
- Tava se da la cuptor la foc mediu, cam 15-20 de minute. Bilutele nu trebuie lasate sa se rumeneasca.
- Cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa putin sa se racoreasca, iar intre timp facem crema:
- Untul se da cateva secunde (max 20) la cuptorul cu microunde sa se inmoaie.
- Se mixeaza untul impreuna cu zaharul pana devine ca o crema consistenta. Se adauga cacao, esenta de rom si se omogenizeaza bine compozitia.
- Se ia fiecare biluta in parte, iar cu ajutorul unui cutit cu varful ascutit si cu mare grija se scobesc pe partea care a stat in tava.
- Firmiturile de la bilute se adauga peste crema si se amesteca.
- Se iau cate 2 bilute cam de aceeasi marime si se umple fiecare scobitura cu crema apoi se lipesc intre ele, iar cu o lingurita curata se ia surplusul de crema.
- Intr-un bol se pune apa calduta in care se dizolva 1 lingura de zahar si colorant alimentar. Eu am colorat fursecurile cu rosu, portocaliu (5 ml rosu + 10 ml galben), albastru, verde (3 ml albastru + 10 ml galben) si mov (3 ml albastru + 5 ml rosu).
- Iar in alt bol se pune zaharul tos.
- Se trece fiecare caisa prin colorant, apoi prin zaharul tos si se lasa pe o hartie absorbanta. Dupa ce se termina de colorat toate caisele se pot aseza pe platou.
- Se servesc a doua zi.
Sunt absolut minunate! Va dorim spor la treaba si pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu