sâmbătă, 28 decembrie 2013

CIORBA DE PERISOARE


Ingrediente: 2 l apa
                  1 l bors
                  2 bucati oase costita afumata
                  2 morcovi
                  1 ardei kapia
                  1 ceapa
                  1 pastarnac
                  100 ml suc de rosii
                  sare
                  patrunjel verde / marar
                  perisoare: 500 g carne tocata amestec vita-porc
                                 1 felie paine
                                 2 linguri orez
                                 1 ceapa
                                 1 ou
                                 sare
                                 piper
Mod de preparare:
  1. Se pune la fiert intr-o oala oasele de costita afumata, acoperite cu apa. Dupa ce au dat un clocot se spala bine oasele, apa se arunca si se pun din nou la fiert in 2 l de apa cu sare.
  2. Se adauga zarzavatul: morcovii, ceapa si pastarnacul tocate cubulete. Se lasa sa dea un clocot apoi se adauga ardeiul tocat cubulete.
  3. Se toarna borsul fiert si strecurat, se adauga o mana de verdeata tocata si sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote.
  4. Carnea tocata se amesteca cu o felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, orezul, ceapa tocata marunt, 1 ou si se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
  5. Inainte de a pune perisoarele in ciorba se scot oasele.
  6. Se fac perisoare mici cu mana uda si se pun la fiert in ciorba.
    Se potriveste gustul de sare si daca este cazul se mai adauga putin bors. 
  7. Se lasa sa mai dea inca un clocot, circa 15 minute. Se ia oala de pe foc si se presara patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu