Ingrediente: 2 l apa
1 l bors
2 bucati oase costita afumata
2 morcovi
1 ardei kapia
1 ceapa
1 pastarnac
100 ml suc de rosii
sare
patrunjel verde / marar
perisoare: 500 g carne tocata amestec vita-porc
1 felie paine
2 linguri orez
1 ceapa
1 ou
sare
piper
Mod de preparare:
- Se pune la fiert intr-o oala oasele de costita afumata, acoperite cu apa. Dupa ce au dat un clocot se spala bine oasele, apa se arunca si se pun din nou la fiert in 2 l de apa cu sare.
- Se adauga zarzavatul: morcovii, ceapa si pastarnacul tocate cubulete. Se lasa sa dea un clocot apoi se adauga ardeiul tocat cubulete.
- Se toarna borsul fiert si strecurat, se adauga o mana de verdeata tocata si sucul de rosii. Se lasa sa dea cateva clocote.
- Carnea tocata se amesteca cu o felia de paine inmuiata in apa si stoarsa bine, orezul, ceapa tocata marunt, 1 ou si se condimenteaza dupa gust, cu sare si piper.
- Inainte de a pune perisoarele in ciorba se scot oasele.
- Se fac perisoare mici cu mana uda si se pun la fiert in ciorba. Se potriveste gustul de sare si daca este cazul se mai adauga putin bors.
- Se lasa sa mai dea inca un clocot, circa 15 minute. Se ia oala de pe foc si se presara patrunjel verde tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu