duminică, 8 decembrie 2013

TARTA CU MERE SI CREMA DE VANILIE



Ingrediente: 1 pachet aluat foietaj
                   6 mere
                   2 plicuri zahar vanilat
                   3 linguri zahar
                   1 praf scortisoara
                   50 g unt
                   zeama de la 1/2 lamaie
                   crema: 300 ml lapte
                              2 linguri praf de frisca
                              2 oua
                              1 esenta vanilie
                              1 strop esenta de vanilie
                              1 plic gelatina
                              4 linguri zahar
                   bomboane colorate
                   fructe de padure
Mod de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  2. Merele se curata, se spala si se da pe razatoarea mare. Se stropesc cu putina zeama de lamaie sa nu se oxideze. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si scortisoara si se amesteca.
  3. Se pune la topit untul intr-o tigaie antiaderenta (preferabil a fi de ceramica), se adauga merele si se lasa sa fiarba pana scade aproape toata zeama, merele trebuie sa aiba o culoare aurie si compozitia sa fie putin legata aproape ca la dulceata. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn.
  4. Se unge o tava de tarta cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se intinde o foaie de aluat de foietaj si se unge cu ulei. Se toarna compozitia de mere si se da tarta la cuptor la foc mediu, circa 25 de minute.
  5. Se pune intr-o craticioara pe foc, laptele cu praful de frisca si esentele de vanilie si migdala. Se lasa pana se infierbanta.
  6. Gelatina se pune in 50 ml apa si se lasa 10 minute la inmuiat.
  7. Intr-un bol se bate un ou intreg si un galbenus cu zaharul si se adauga peste lapte. Se amesteca pana se topeste zaharul apoi se adauga gelatina si se omogenizeaza bine crema.
  8. Se da crema la fiert pana se ingroasa.
  9. Cand se scoate tarta din cuptor se toarna crema deasupra si se orneaza cu bomboane colorate si fructe de padure. Eu am avut doar mure puse la congelator de asta vara.
  10. Se lasa sa se racoreasca putin apoi se da la frigider sa se lege bine crema.
  11. * Daca nu folositi imediat crema sau va mai ramane, se pune intr-un bol acoperita cu o folie de plastic direct pe ea pentru a nu face crusta si se tine la frigider.

Si mi-am umplut casa cu aroma de mere, scortisoara si vanilie...o nebunie :) Va dorim pofta buna!
Va prezint si o tarta cu mere simpla (fara crema) este la fel de buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu