duminică, 15 decembrie 2013

PUI CU SMANTANA SI CIUPERCI


Ingrediente: 1 piept de pui
                  200 g ciuperci champignon
                  300 smantana 12% grasime
                  2 linguri faina
                  marar
                  sare
                  piper
Mod de preparare:
  1. Pieptul de pui se spala si se pune la fiert in apa cu sare.
  2. Ciupercile se spala si se taie felii. Se pun la fiert cu sare, acoperite cu apa. Se lasa 20 minute din momentul fierberii. Apoi se scot intr-o strecuratoare si se trec prin jet de apa rece.
  3. Smantana se amesteca cu faina si se presara cateva fire de marar.
  4. In momentul cand carnea este fiarta bine. Se scoate pe o farfurie si se lasa putin sa se racoreasca, apoi se portioneaza.
  5. Zeama se strecoara si se pune din nou pe foc. Cand incepe sa fiarba se adauga bucatile de piept de pui si ciupercile fierte. Se pastreaza zeama doar cat sa acopere carnea.
  6. Se lasa sa dea un clocot, apoi se adauga compozitia de smantana si se amesteca bine. Se potriveste gustul de sare si piper. 
  7. Se mai tine inca 10 minute pe foc cat sa mai dea un clocot si sa se lege bine compozitia.

E numai buna de servit imediat ce e gata. E foarte delicioasa!
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu