marți, 24 decembrie 2013

FURSECURI PENTRU CRACIUN


Ingrediente: 2 oua
                  150 g zahar pudra
                  150 g faina
                  1 varf lingurita praf de copt
                  1 praf de scortisoara
                  1 esenta vanilie
                  1 praf de sare
Mod de preparare:
  1. Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si zaharul pudra.
  2. Ouale se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Se toarna in ploaie din compozitia cu faina si se framanta bine un aluat omogen.
  3. Aluatul se acopera cu folie de plastic alimentara si se lasa sa se odihneasca 30 de minute la frigider.
  4. Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
  5. Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul. Se decupeaza cu forme specifice Craciunului si se aseaza pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
  6. Fursecurile se dau la cuptor pentru 10-12 minute, la foc mediu.
  7. Cand sunt gata se scot si se lasa sa se racoreasca putin apoi pot fi ornate cu glazura si bomboane colorate.
  8. Glazura: se amesteca 100 g zahar pudra cu o lingurita de apa/suc de lamaie si 2-3 ml colorant alimentar.

Pofta buna si sarbatori fericite alaturi de cei dragi!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu