150 g zahar pudra
150 g faina
1 varf lingurita praf de copt
1 praf de scortisoara
1 esenta vanilie
1 praf de sare
1 praf de sare
Mod de preparare:
- Se amesteca faina cu praful de copt, scortisoara si zaharul pudra.
- Ouale se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Se toarna in ploaie din compozitia cu faina si se framanta bine un aluat omogen.
- Aluatul se acopera cu folie de plastic alimentara si se lasa sa se odihneasca 30 de minute la frigider.
- Se preincalzeste cuptorul la foc mediu.
- Se presara faina pe masa de lucru si se intinde aluatul. Se decupeaza cu forme specifice Craciunului si se aseaza pe o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
- Fursecurile se dau la cuptor pentru 10-12 minute, la foc mediu.
- Cand sunt gata se scot si se lasa sa se racoreasca putin apoi pot fi ornate cu glazura si bomboane colorate.
- Glazura: se amesteca 100 g zahar pudra cu o lingurita de apa/suc de lamaie si 2-3 ml colorant alimentar.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu