luni, 30 decembrie 2013

SPUMA DE IAURT CU ALUNE SI MANDARINE


Ingrediente: 300 g iaurt 3,5%
                  100 g frisca batuta
                  75 g zahar
                  50 g alune
                  25 ml sirop de vanilie
                  1 compot de mandarine
                  100 ml sirop de capsuni
                  1 danone capsuni
                  4 piscoturi
Mod de preparare:
  1. Zaharul se caramelizeaza pana capata o culoare aurie, se adauga alunele si se amesteca. Nu se tin mult pe foc sa nu se amarasca. Se rastoarna pe o foaie de copt si se lasa sa se racoreasca, dupa care se toaca marunt.
  2. Iaurtul se amesteca cu frisca batuta si siropul de vanilie si se da la rece cateva minute.
  3. Intr-un pahar se toarna un strat de 25 ml sirop de capsuni, un strat de 3 linguri cu crema, sse aseaza cateva felii de mandarine din compot, alune, se adauga inca 2 linguri crema si o lingura de danone. Se pune un piscot si se decoreaza cu sirop de capsuni, alune si cate o felie de mandarina. Se tin la frigider cateva ore.


Foarte delicios!!! Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu