marți, 24 decembrie 2013

CHIFTELE / PARJOALE MOLDOVENESTI


Ingrediente: 500 g carne tocata amestec porc-vita
                  1 ceapa
                  1 felie de paine inmuiata
                  1 morcov
                  1 cartof
                  1 ou
                  1 lingura faina
                  sare
                  piper
                  patrunjel verde
                  marar
                  seminte de susan
Mod de preparare:
  1. Se pune carnea tocata intr-un bol. Se adauga ceapa tocata marunt, felia de paina stoarsa bine, morcovul si cartoful date pe razatoarea mica, oul si faina si se amesteca.
  2. Compozitia se condimenteaza cu sare, piper si verdeata tocata fin.
  3. Se pune la incins o tigaie cu ulei din abundenta.
  4. Se ia cu o lingura din compozitie si se fac cu mana perisoare rotunde sau turtite care, daca doriti, se pot trece prin seminte de susan.
  5. Se pun in tigaie in momentul cand uleiul este bine incins si se prajesc pe ambele parti la foc mic.
  6. Se scot apoi pe un servet absorbant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu